Categorieën
deelnemers

Schiphol op de GOw Zorgbus?

Nee, deze elektrische Groen Op weg Zorgbus met Schiphol als partner komt er niet.

Of liever: de bus komt er wel, maar niet ondersteund door Schiphol.

Schiphol past niet bij de kernwaarden (Slim – Eerlijk – Inclusief) van Stichting GOw en haar netwerk en daarmee zouden we onze partners en onszelf tekort doen.

Buiten dat de luchthaven moeilijk als ‘groen’ bestempeld kan worden, past Schiphols visie op inclusie niet bij GOw. De organisatie laat mensen onder erbarmelijke omstandigheden zwoegen tegen €10.34 per uur (nul-urencontract) en zoekt doorlopend ambtelijke argumenten om maar te kunnen blijven onderbetalen.

‘Inclusief’ is hier de relevante kernwaarde. Welk cijfer zullen we Schiphol en haar bestuur voor dat begrip geven? Een 2 voor de moeite? 

Nee, wij bellen Dick Benschop (€325,- per uur bij 40 urige werkweek plus bonussen, vast contract) niet en trouwens; we bellen de meeste andere bedrijven in Nederland ook niet. 

GOw schiet niet met hagel om onze groene zorgbussen gefinancierd te krijgen. Eerst kijken we goed met wie we in gesprek gaan. Eerst moet het kloppen. Het moet passen. Stichting Groen Op weg kijkt naar organisaties die verder gaan, die zich inspannen voor de ander. Het zijn bedrijven met een verhaal dat bij ons past. Met deze mensen zijn we Groen Op weg. Zo versterk je elkaar. (Dus als u 085 303 9403) in uw scherm ziet verschijnen, neem dan op! We komen iets brengen!)

Het is heus lastig om ‘nee’ te zeggen tegen geld. De munten zijn zo hard nodig voor de doelgroep en voor de energietransitie, maar we beseffen dat het toevoegen van één fout merk, de merkwaarden van ál onze andere deelnemers zal schaden. Het verhaal moet kloppen. We zijn eerlijk en integer, JUIST als het moeite kost.

‘Ja’ zeggen tegen Dick pakt uiteindelijk VEEL duurder uit.

Voor ons allemaal.

Samen werken we aan een betere, groenere wereld waarin iedereen mee mag doen.

Slim – Eerlijk – Inclusief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *